duminică, 22 august 2010

Mini placintele cu branza de burduf

Aka. Kârde, placintele specific tataresti, cu branza sarata, eu am ales cea de burduf din lapte de oaie, my Dad's favorite :)



Ingrediente :
Aluat (apa, sare, faina si drojdie)
Umplutura (branza sarata, branja proaspata, iaurt de casa si un ou)

Mod de preparare :
Aluatul de constistenta medie, ca de paine lasata la crescut 15- 20 minute, intre timp de ocupam de fill, si anume, radem branza sau o faramam dk e mai proaspata, o amestecam cu iaurtul si branza proaspata si oul.
Aluatul crescut il intindem cu facaletul cam de 0.5cm grosime, intindem uniform pasta de branja obtinuta si rulam aluatul dupa care il taiem la o latime aproximativa de 3-4cm in functie de cat de adanca este tava in care o vom pune.
In tava punem o ceasca de ulei in care vom imbaia micile rulouri si le vom aseza vertical. La final de aranjamente si inghesuieli preparam niste iaurt cu un ou, punem peste miniplacintelele noastre, presaram mac sau susan si bagam totul la cuptorul incins.



Sa aveti grija sa nu va dea pe afara placintelele, ele continua sa creasca de la drojdie si uleiul posibil sa iasa pe afara si sa va murdareasca aragazul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu